5 Δεκέμβριος 2020, 15:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2020, 14:50

Θεσσαλονίκη: Βανδαλισμοί σε σχολεία του δήμου Θέρμης

  • Θεσσαλονίκη: Βανδαλισμοί σε σχολεία του δήμου Θέρμης
    (Φωτ.: 1gym-therm.thess.sch.gr)

Αύξηση των βανδαλισμών παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σχολικά κτήρια του δήμου Θέρμης, στο ν. Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου που αντέδρασε υποβάλλοντας μηνύσεις.

Στο στόχαστρό τους μπήκε το σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Θέρμης.

Οι δράστες κατέστρεψαν κάγκελα από τις περιφράξεις των σχολείων, έκοψαν πολλά μεγάλα κλαδιά από τις ελιές της αυλής του 1ου Γυμνασίου, ξήλωσαν εκατοντάδες κυβόλιθους, κατάστρεψαν μέρος της περίφραξης και την πόρτα που συνδέει το σχολείο με το βοηθητικό ανοικτό γήπεδο ποδοσφαίρου, έσπασαν τζάμια, άναψαν φωτιές στην αυλή, κατέστρεψαν εξωτερικά κάγκελα από τις αίθουσες του σχολείου, κ.ά.

Στον Τρίλοφο, βανδαλισμοί σημειώθηκαν στο 1ο Λύκειο Τριλόφου, όπου παραβίασαν τα παράθυρα και εισήλθαν στις αίθουσες διδασκαλίας, πετώντας σκουπίδια και γεμίζοντας το χώρο με πυροσβεστική σκόνη. Από την καταστροφική τους μανία, δεν γλίτωσαν ούτε τα φωτιστικά σώματα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Οι βανδαλισμοί αυτοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της αντιδημαρχίας Παιδείας η οποία σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του δήμου, αλλά και το προσωπικό των σχολείων φροντίζουν για την αποκατάσταση των φθορών».

Επίσης, υποβλήθηκαν μηνύσεις και ενημερώθηκαν τόσο το Τμήμα Αστυνομίας της Θέρμης, όσο και το Τμήμα Ασφάλειας στα Βασιλικά προκειμένου να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των σχολείων του δήμου.