5 Δεκέμβριος 2020, 10:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2020, 11:01

ΕΛΑΣ: Απαγορεύονται οι συναθροίσεις ενόψει της επετείου από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

  • ΕΛΑΣ: Απαγορεύονται οι συναθροίσεις ενόψει της επετείου από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
    Λουλούδια και κεράκια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος, τότε, μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

«Κόκκινη κάρτα» στις συναθροίσεις έβγαλε σήμερα, εκ νέου, η ΕΛΑΣ ενόψει της αυριανής επετείου από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τον τότε ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, που δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΦΕΚ, ισχύει για αύριο, από τις 05.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Για τους παραβάτες προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα. Οι διοργανωτές των συναθροίσεων θα τιμωρούνται με 5.000 € εάν πρόκειται για νομικά πρόσωπα και με 3.000 € εάν είναι φυσικά πρόσωπα, ενώ συμμετέχοντες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 300 €.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ
«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού Covid -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».