5 Δεκέμβριος 2020, 00:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2020, 00:02

Δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Τουρκία

  • Δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην Τουρκία
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δύο Ρώσους δημοσιογράφους, που εργάζονταν για το κανάλι NTV, κοντά στο κτήριο της Baykar Savunma, μιας τουρκικής επιχείρησης που ειδικεύεται στην παραγωγή οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανέφερε πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στο TASS την Παρασκευή (4/12).

«Συνελήφθησαν κατά τη λήψη βίντεο στην περιοχή της εταιρείας Baykar Savunma», ενημέρωσε η πηγή.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε ότι δεν έχουν καμία πληροφορία σχετικά με το αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνται οι Ρώσοι δημοσιογράφοι. Νωρίτερα, πηγή του υπουργείου δήλωσε στο TASS ότι οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν λόγω έλλειψης διαπίστευσης.

Δύο εργαζόμενοι του καναλιού NTV της Ρωσίας, ο δημοσιογράφος Αλεξέι Πετρούσκο και ο κάμεραμαν Ιβάν Μαλισκίν, συνελήφθησαν στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε το κανάλι NTV στον ιστότοπό του την Παρασκευή.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε ότι η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα βρίσκεται σε επαφή με Τούρκους αξιωματούχους, αποσαφηνίζοντας τις πληροφορίες για πιθανή κράτηση δημοσιογράφων. Το υπουργείο σημείωσε ότι οι Ρώσοι δημοσιογράφοι είχαν επικοινωνήσει για τελευταία φορά με τους συναδέλφους τους στις 3 Δεκεμβρίου.

  • Πηγή: TASS