5 Δεκέμβριος 2020, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2020, 08:20

«Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στο διαδίκτυο για τα παιδιά της Καλαμαριάς

  • «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στο διαδίκτυο για τα παιδιά της Καλαμαριάς
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Hotli Simanjuntak)

Ο Δήμος Καλαμαριάς, με δεδομένη τη δυσκολία οργάνωσης εκδηλώσεων για τον φετινό εορτασμό των Χριστουγέννων εξαιτίας των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία της Covid-19, αναζήτησε εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας των μικρών κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

Σε μια προσπάθεια να συνδυάσει τη «μαγεία» των Χριστουγέννων με την ασφάλεια για τη δημόσια υγεία, εξασφάλισε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία –μετά από ένα δοκιμαστικό διήμερο εργασιών στις 5 και 6 Δεκεμβρίου– θα «εγκατασταθεί» στην ιστοσελίδα του δήμου και από το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου θα εκπέμπει καθημερινά και θα κρατάει συντροφιά στα παιδιά για 16 ώρες το 24ωρο.

Οι 6 ώρες από αυτές θα είναι live (16:00 έως 22:00). Αυτές τις 6 ώρες τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα «πλούσιο» και άκρως Χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό - δημιουργικό πρόγραμμα, διαμορφωμένο από ειδικούς παιδαγωγούς, καλλιτέχνες του παιδικού θεάματος και ψυχολόγους. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν, να συμμετέχουν ενεργά, να παίζουν και να δημιουργούν, ώστε και αυτή τη χρονιά, να μην τους λείψει η «μαγεία» και η χαρά των Χριστουγέννων.

Σε αυτή την πλατφόρμα, το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», τα παιδιά θα μπορούν να μπαίνουν με τον κωδικό kalamaria2021.