5 Δεκέμβριος 2020, 09:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Δεκέμβριος 2020, 09:47

Πόντιος μουσικοσυνθέτης βγάζει χρυσό δίσκο σε δημοπρασία υπέρ καρκινοπαθών παιδιών

 • Πόντιος μουσικοσυνθέτης βγάζει χρυσό δίσκο σε δημοπρασία υπέρ καρκινοπαθών παιδιών
  (Φωτ.: pixabay.com / Antonio_Corigliano)

Πριν από μερικές μέρες και από διαφορετικές πηγές έφθασε στο pontos-news.gr η πληροφορία ότι ποντιακής καταγωγής γνωστός μουσικοσυνθέτης, που έχει υπογράψει πλήθος επιτυχιών σπουδαίων καλλιτεχνών και χαίρει μεγάλης εκτίμησης του χώρου, αποφάσισε να δημοπρατήσει έναν από τους εξήντα χρυσούς δίσκους του με στόχο τα έσοδα να δοθούν για τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».  

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, όπως μας αποκάλυψαν, συγκινήθηκε όταν έμαθε για τη δράση «Φιλανθρωπική κλήρωση – Ένας Πόντος για όλους» και πρότεινε να πάρει μέρος προσφέροντας ένα τόσο μεγάλο δώρο: τον χρυσό δίσκο «Παίζεις με τη φλόγα» του Νίκου Κουρκούλη!


Το cd του Νίκου Κουρκούλη που έγινε χρυσό φέρει τις υπογραφές του Κυριάκου Παπαδόπουλου και του Ηλία Φιλίππου

«Πρόκειται για προσφορά γεμάτη συναίσθημα και χωρίς διάθεση να εντυπωσιάσει. Θέλει να βοηθήσει τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο. Αυτός ο δίσκος είναι του ’98 και σημαίνει πολλά για εκείνον…», δήλωσε μία από τις πηγές στο pontos-news.gr.

Η δημοπρασία του χρυσού δίσκου θα γίνει μέσω της σελίδας της δράσης με τρόπο που αναμένεται να ανακοινωθεί και όπως όλα δείχνουν θα τραβήξει την προσοχή όχι μόνο συλλεκτών αλλά και φιλόμουσων.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια προσφορά που θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην φιλανθρωπική κλήρωση, μιας ιδέας του ποδηλάτη Βασίλη Καρυοφυλλίδη η οποία γίνεται πραγματικότητα μέσω φίλων του που δωρίζουν αντικείμενα ή υπηρεσίες για τον ίδιο σκοπό.

Η φιλανθρωπική κλήρωση
Διατρέχοντας το προφίλ «Φιλανθρωπική κλήρωση – Ένας Πόντος για όλους» της δράσης, στο facebook, διαπιστώνουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί και θα μπουν στην κληρωτίδα:

 1. Δύο ποντιακές λύρες, μία από τον Μάνο Κασανίδη και μία από τον Νίκο Λαζαρίδη που βρίσκεται στη Ρωσία
 2. Ένα αγγείον που προσφέρει ο Ζαφείρης Ευθυμιάδης από την Καβάλα
 3. Δύο δωροεπιταγές για αγορές από τα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης
 4. Τρεις καθαρισμοί δοντιών από την Savvidis Dental Clinic
 5. Το πρώτο παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο Νεράιδες και Υπερήρωες του Πόντου της Αγγελικής Παμπουκίδου
 6. Το βιβλίο Χρύσανθος –Ένας θρύλος περνάει στο σήμερα του Γιάννη Γκόσιου και το cd Το θάμαν,η νέα δισκογραφική δουλειά των Αβραάμ και Γιάννη Γκόσιου
 7. Δύο μπουκέτα μπαλόνια για πάρτι, για δύο τυχερούς από τον Λάζαρο Τοσουνίδη και την «Ifaistos» fireworks.
 8. Μία χειροποίητη πάνινη κούκλα από την συλλεκτική σειρά «Κουκλόχειρο» με παραδοσιακή φορεσιά Ματσούκας από την Λένα Καλαμαρινού.