4 Δεκέμβριος 2020, 15:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Δεκέμβριος 2020, 14:44

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μαθήματα γυμναστικής από φοιτητές των ΤΕΦΑΑ, μέσω διαδικτύου

  • Θεσσαλονίκη: Δωρεάν μαθήματα γυμναστικής από φοιτητές των ΤΕΦΑΑ, μέσω διαδικτύου
    (Φωτ.: pixabay.com)

Εθελοντές ασκούμενους αναζητούν φοιτητές του ΤΕΦΑΑ οι οποίοι, λόγω της καραντίνας, αναγκάζονται να κάνουν την πρακτική τους μέσω διαδικτύου, προσφέροντας προγράμματα άσκησης δωρεάν!

Φοιτητές της ειδικότητας κλειστών χώρων - fitness του ΤΕΦΑΑ (ΑΠΘ), οι οποίοι ειδικεύονται στο σχεδιασμό και την ασφαλή εφαρμογή ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων άσκησης, δημιούργησαν μια ομάδα στο facebook προσκαλώντας το κοινό να τους βοηθήσει στην πρακτική τους εξάσκηση.

«Αποφασίσαμε να διοργανώσουμε διαδικτυακά μαθήματα γιατί προς το παρόν πρακτική εξάσκηση σε ειδικούς χώρους δεν μπορούμε να κάνουμε – κάτι που είναι απαραίτητο στις σπουδές μας και γινόταν συνήθως στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο. Όμως οι φοιτητές έχουν πλέον επιστρέψει στον τόπο καταγωγής τους, κι έτσι, από τα σπίτια τους, από την Κρήτη έως τα Γιάννενα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, θα κάνουν πρακτική μέσω του υπολογιστή τους» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 21χρονος φοιτητής Δημήτρης Τουφεξής.

Προκειμένου λοιπόν να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα μαθαίνουν, οι φοιτητές χρειάζονται εθελοντές ασκούμενους οι οποίοι θα έχουν τη διάθεση να γυμναστούν μαζί τους.

«Κάθε απόγευμα 18:00-18:30, Δευτέρα-Παρασκευή, μέσω της πλατφόρμας zoom, ένας από εμάς θα σας περιμένει να σας γυμνάσει. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. Έχουμε όρεξη, μεράκι, χιούμορ, κι έχουμε προετοιμαστεί καλά για κάθε συνεδρία που θα πραγματοποιήσουμε. Μας λείπει η εμπειρία, κι όπως να το κάνουμε, αυτό μας προσθέτει ένα σχετικό άγχος. Και γι’ αυτό ζητάμε την κατανόησή σας» γράφει η σχετική πρόσκληση που έχουν αναρτήσει στη διαδικτυακή τους σελίδα TEFAAfitness.

Όπως διευκρινίζει ο Δ. Τουφεξής, το πρόγραμμα συνεδριών θα αναρτάται κάθε βδομάδα, από την προσεχή Κυριακή 6 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή, με διαφορετικό φοιτητή-γυμναστή καθημερινά να κάνει τη μισάωρη συνεδρία.

«Τα μαθήματα θα είναι μέτριας έντασης και απαιτείται μόνο οι αθλούμενοι να έχουν μπουκαλάκια νερό που θα τα χρησιμοποιήσουν σαν βαράκια» προσθέτει. Τα προγράμματα των φοιτητών έχουν καταρτιστεί υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους Σίας Ζουρλαδάνη, Θάνου Κενανίδη και Παναγιώτη Παπαδόπουλου.

«Είναι πολύ σημαντική η πρακτική εξάσκηση, έστω και μέσω διαδικτύου, γιατί λόγω των συνθηκών δεν έχουμε βιωματική μάθηση», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σία Ζουρλαδάνη. Σύμφωνα με τις οδηγίες των καθηγητών τους, οι ασκήσεις που θα παρουσιάζει καθένας από τους 24 φοιτητές του τμήματος θα είναι διαφορετικές και μέτριας έντασης, και θα απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

«Επιπλέον, μ’ αυτό τον τρόπο οι φοιτητές θα εξασκηθούν και στα διαδικτυακά μαθήματα γυμναστικής, μια τάση που μεγαλώνει καθώς έρευνες δείχνουν ότι έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των ανθρώπων σε on line μαθήματα κατά τη διάρκεια της καραντίνας παγκοσμίως» λέει η Σ. Ζουρλαδάνη, τονίζοντας ότι αλλάζει γενικότερα το τοπίο του fitness «γιατί πολλοί αθλούμενοι δεν θα επιστρέψουν στα γυμναστήρια και θα προτιμήσουν αυτόν τον τρόπο εξάσκησης και τις αθλητικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νατάσα Καραθάνου.