4 Δεκέμβριος 2020, 21:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Δεκέμβριος 2020, 20:13

Μουσικοί από όλες τις χώρες σχημάτισαν την Ορχήστρα της Γης για να ηχογραφήσουν ένα μοναδικό τραγούδι (βίντεο)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της μουσικής, 197 μουσικοί –ένας από κάθε χώρα– σχημάτισαν την Ορχήστρα της Γης, η οποία ελπίζουν να αποτελέσει το παράδειγμα για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να υπερβούν τα φυσικά και πολιτιστικά σύνορα και να συνεργαστούν.

Το τραγούδι της Ορχήστρας της Γης «Together is Beautiful» (Μαζί είναι ωραία), το οποίο ηχογραφήθηκε σε διαφορετικά μέρη και μετά έγινε η μίξη των ηχογραφήσεων, και ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο καταγράφονται οι ιστορίες ορισμένων από τους μουσικούς της ορχήστρας, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Olgha Nk, μέλος της Ορχήστρας της Γης από το Καμερούν, δήλωσε ότι το σχέδιο αυτό, το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, είναι σαν «ολόκληρος ο κόσμος να κρατιέται από το χέρι».

Άλλοι μουσικοί εκφράζουν επίσης το πόσο πολύ τους συνεπήρε το ενοποιητικό στοιχείο του σχεδίου αυτού.


Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ

Τον Μάιο του 2019, 57 από τα 197 μέλη της Ορχήστρας της Γης συναντήθηκαν στα Abbey Road Studios του Λονδίνου για να θέσουν τις βάσεις για το μουσικό αυτό κομμάτι. Το σχέδιο υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του τιμημένου με BAFTA συνθέτη Τζορτζ Φέντον, αλλά πολλοί από τους μουσικούς αυτοσχεδίασαν γύρω από τις μελωδίες και τα θέματά του, συνδυάζοντας μουσικά στυλ και χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα που υπάρχουν μόνο στις χώρες τους.

Ο Ρουμάνος μουσικός Μισέλ Κρέτσου δήλωσε ότι αισθάνεται πως αυτό το μουσικό κομμάτι ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο κόσμος αυτήν τη στιγμή: «περισσότερες συνεργασίες με όλους», όπως είπε.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΜ.