2 Δεκέμβριος 2020, 21:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2020, 20:49

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που είχε γεμίσει ναρκωτικά τη δυτική Αττική

  • Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που είχε γεμίσει ναρκωτικά τη δυτική Αττική
    (Φωτ.: Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών)

Κύκλωμα που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής, και κυρίως σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Όπως αποκάλυψαν οι λογιστικές σημειώσεις που βρέθηκαν, ο τζίρος ξεπερνούσε το 1 εκατ. ευρώ, κάτι που επέτρεπε στα μέλη του να έχουν γρήγορα αυτοκίνητα, πολυτελή σπίτια και ακριβά ρούχα.

Κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ομάδων της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, έγιναν δέκα συλλήψεις.

Το κύκλωμα θεωρείται ότι δρούσε τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου, διακινώντας σημαντικές ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης, ακατέργαστης κάνναβης και φαρμακευτικών δισκίων.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και το «μεγάλο αφεντικό», που έβρισκε τα ναρκωτικά και είχε τον γενικότερο έλεγχο. Κάθε μέλος είχε διακριτό ρόλο, με δύο από τους συλληφθέντες να έχουν οριστεί ως υπεύθυνοι για τη νόθευση της ηρωίνης, για την αποθήκευση και τη διακίνηση.

Τη μεταφορά είχε αναλάβει άλλο μέλος, με αυτοκίνητα στα οποία είχαν γίνει ειδικές κρύπτες, ενώ τα ναρκωτικά έφταναν τελικά στους χρήστες από πέντε άλλα μέλη της οργάνωσης, που είχαν υπό την επίβλεψή τους και τις «καβάτζες».

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 263 γραμμάρια ηρωίνης, 4,8 γρ. κοκαΐνης, 8 γρ. κάνναβης και 27 φαρμακευτικά δισκία, πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 62 φυσίγγια, 5 οχήματα, 19.625 ευρώ, 12 κινητά τηλέφωνα, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, καθώς και πλήθος καταγραφικών μηχανημάτων και καμερών.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία περιλαμβάνεται και ένα ακόμα άτομο, συνεργός στο κύκλωμα, που είναι έγκλειστος για υποθέσεις ναρκωτικών.