2 Δεκέμβριος 2020, 18:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2020, 22:33

Ρωσία: Με εντολή Πούτιν ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της Covid-19

  • Ρωσία: Με εντολή Πούτιν ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της Covid-19
    (Φωτ.: EPA / Alexey Nikolsky / SPUTNIK)

Οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί θα είναι οι πρώτοι που θα κάνουν το ρωσικό εμβόλιο κατά της Covid-19, καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στις αρμόδιες Αρχές να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα αν όχι έναν μαζικό, τουλάχιστον έναν ευρείας κλίμακας εμβολιασμό του πληθυσμού.

Όπως είπε, στη Ρωσία έχουν ήδη παραχθεί 2 εκατομμύρια δόσεις.

Οι ανακοινώσεις του Ρώσου προέδρου έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, παρουσία της αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνας Γκόλικοβα. Αφού αναγνώρισε ότι αντιλαμβάνεται με πόσο προσεκτικό τρόπο μιλάει για τις χρονικές προθεσμίες που απαιτούνται, αναγνώρισε ότι η φαρμακευτική βιομηχανία και ο ιατρικός κλάδος είναι έτοιμοι για τον εμβολιασμό.

«Ας κάνουμε λοιπόν το πρώτο βήμα», προέτρεψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η νέα εισήγηση της αντιπροέδρου για το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είπε ότι ήδη πάνω από 100.000 άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έχουν κάνει το Sputnik-V, και ενώ οι κλινικές δοκιμές συνεχίζονται. Κάθε δόση αυτού του εμβολίου θα κοστίζει κάτω από 10 δολάρια, πολύ πιο φθηνά απ’ όσα ήδη κυκλοφορούν στην αγορά.