2 Δεκέμβριος 2020, 14:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2020, 14:27

Γερμανία: Έλληνας γιατρός και το παιδί του μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας στο Τρίερ

  • Γερμανία: Έλληνας γιατρός και το παιδί του μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας στο Τρίερ
    Πολίτες ανάβουν κεράκια στη μνήμη των θυμάτων και αφήνουν λουλούδια στον τόπο της τραγωδίας (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Ελληνική οικογένεια της Γερμανίας βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων του μανιακού οδηγού που σκόρπισε τον θάνατο χθες στο κέντρο του Τρίερ, στη Ρηνανία-Παλατινάτο.

Νεκρός είναι ο 45χρονος οδοντίατρος Γ.Κ. και το μόλις εννέα εβδομάδων κοριτσάκι του, ενώ η σύζυγός του και το άλλο τους παιδί, 17 μηνών, νοσηλεύονται τραυματισμένοι από το ίδιο συμβάν.

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η ελληνική κοινότητα της περιοχής, αλλά και ο ιερέας της ενορίας από το Λουξεμβούργο Σπυρίδων Τσάκωνας, ο οποίος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Η πόλη του Τρίερ, στα σύνορα της Γερμανίας με το Λουξεμβούργο, είναι από χθες συγκλονισμένη από την τραγωδία που προκάλεσε ένας 51χρονος Γερμανός, ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς και άφησε πίσω του πέντε νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες.

Ο δράστης, ο οποίος έχει συλληφθεί, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, και υποβάλλεται σε ψυχιατρική αξιολόγηση, ενώ πολιτικά κίνητρα δεν θεωρούνται πιθανά.

Το υπουργείο Εξωτερικών για τον τραγικό θάνατο δύο Ελλήνων στη Γερμανία
Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την οδύνη του για τον τραγικό θάνατο πέντε πολιτών στην Τρίερ της Γερμανίας χθες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται δυστυχώς δύο Έλληνες, ένας άνδρας και η μόλις λίγων εβδομάδων κόρη του.

Το γενικό προξενείο Φρανκφούρτης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις γερμανικές Αρχές για να παράσχει κάθε συνδρομή. «Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων», τονίζει το ΥΠΕΞ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη.