2 Δεκέμβριος 2020, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2020, 07:59

Kαιρός σήμερα: Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

  • Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2020 με βροχές και καταιγίδες
    (Φωτ.: pixabay.com / pexels)

Τοπικές βροχές προβλέπονται, σήμερα, στα δυτικά και νότια και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας τις πρωινές ώρες.

Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια θα εκδηλωθούν στην Αττική. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 8 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί και από το μεσημέρι στα βόρεια νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αναμένονται στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις βραδινές ώρες στη δυτική Κρήτη θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί και από το απόγευμα βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις αναμένονται στη Σάμο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.