2 Δεκέμβριος 2020, 01:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Δεκέμβριος 2020, 01:22

Διακοπές του Δεκεμβρίου 2020 – Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

  • Διακοπές του Δεκεμβρίου 2020 – Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
    (Φωτ.: pixabay.com / couleur)

Τουλάχιστον αμηχανία προκαλεί σε πολλούς από εμάς, το σημερινό doodle της Google που άλλοτε θα έμοιαζε λογικό και γεμάτο υποσχέσεις.

Γιατί; Μα επειδή μιλάει για τις διακοπές του Δεκεμβρίου, τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς! Εκείνη την εποχή του χρόνου που ζεσταίνει καρδιές και πλημμυρίζει γέλια και χαρά τα σπίτια μας. Μόνο που και αυτή, φέτος, πλήττεται από τον ίδιο αόρατο εχθρό, τον νέο κορονοϊό.

Πόσοι πιστεύουμε ότι θα κάνουμε αληθινές διακοπές τις μέρες που έρχονται;

Μάλλον πολύ λίγοι αφού διακοπές για τους περισσότερους σημαίνουν συναντήσεις με φίλους και συγγενείς, μακρινά ταξίδια ή σύντομες αποδράσεις, βόλτες στα μαγαζιά και αγορές σε πολυσύχναστα καταστήματα αλλά και τρικούβερτα γλέντια ή πάρτι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τίποτε από όλα αυτά δεν θα μπορέσουμε να το απολαύσουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια, αφού τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοΪού θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται.

Αλλά και στην περίπτωση που αρθούν τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα, η ζωή μας έχει υποστεί βίαια τόσες αλλαγές που δύσκολα θα μυρίσουν Χριστούγεννα τα σπίτια μας. Ιδιαίτερα εάν υποχρεωθούμε να τα περάσουμε χωρίς πολλούς δικούς μας ανθρώπους.

Όμως ακόμα και εάν μας αφήσουν ελεύθερους να γιορτάσουμε τις Διακοπές του Δεκεμβρίου 2020 όπως θέλουμε, η απώλεια του αυθορμητισμού –που μας επέτρεπε να αγκαλιάσουμε και να φιλήσουμε όποιον, όποτε και όπου επιθυμούσαμε–, αποδυναμώνει όλα εκείνα τα συναισθήματα που συνδέονται με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ευχή όλων, αυτές οι Διακοπές του Δεκεμβρίου να είναι οι τελευταίες που φοράμε μάσκα για να προφυλαχθούμε από τον κορονοϊό.