1 Δεκέμβριος 2020, 11:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Δεκέμβριος 2020, 11:17

Ένωση Ποντίων «Αργοναύτες» Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας: Επιστολή για «αναγνώριση της Δημοκρατίας του Αρτσάχ»

  • Ένωση Ποντίων «Αργοναύτες» Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας: Επιστολή για «αναγνώριση της Δημοκρατίας του Αρτσάχ»

Η Εθνική Επιτροπή Δικαίωσης Αρμενικού Ζητήματος, μέσα από ανάρτησή της στο facebook, στέλνει ευχαριστήριο μήνυμα προς την Ένωση Ποντίων «Αργοναύτες» Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, για την πρωτοβουλία του ποντιακού συλλόγου να στείλει αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο, με το οποίο ζητά «αναγνώριση της Δημοκρατίας του Αρτσάχ».

Να σημειωθεί ότι στα τέλη Οκτωβρίου, όπως είχαν κάνει γνωστό οι «Αργοναύτες» μέσα από την ιστοσελίδα τους, είχαν αποστείλει σχετική επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, προκειμένου να θέσει επί τάπητος, σε κάποια από τις συνεδριάσεις του, το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και να ζητήσει με ψήφισμά του «την αναγνώριση της Δημοκρατίας του Αρτσάχ από την ελληνική κυβέρνηση ως μία πράξη πολιτισμού και στήριξης στους Αρμένιους αδελφούς μας...».

«Από το 2014 έχουν αναγνωρίσει τη Δημοκρατία του Αρτσάχ δέκα αμερικανικές πολιτείες. Πριν από λίγες μέρες, στις 15 Οκτωβρίου, ο Δήμος του Μιλάνου γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που αναγνωρίζει το Αρτσάχ (συνημμένο κείμενο που στάλθηκε στους Αργοναύτες). Ας γίνει λοιπόν και ο Δήμος μας ο πρώτος στην ελληνική επικράτεια –για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι– που θα αναγνωρίσει τη Δημοκρατία του Αρτσάχ», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή που έστειλαν οι «Αργοναύτες», την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη εδώ.

Να σημειώσουμε ότι ο ποντιακός σύλλογος της Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας είχε προχωρήσει πριν από λίγο καιρό και σε άλλη μια κίνηση αλληλεγγύης προς τους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάνοντας έκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.