30 Νοέμβριος 2020, 21:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2020, 21:30

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στους φιναλίστ για βραβείο που αφορά τη βελτίωση της κοινωνίας μέσω της τεχνολογίας

  • Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στους φιναλίστ για βραβείο που αφορά τη βελτίωση της κοινωνίας μέσω της τεχνολογίας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Στην τελική τετράδα υποψηφίων για το Society Medal, διεθνές βραβείο που απονέμεται φέτος για πρώτη φορά από το British Computer Society βρίσκεται και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Πρόκειται για διάκριση που απονέμεται σε πρόσωπο που έχει καταφέρει να βελτιώσει την κοινωνία μέσω της τεχνολογίας.

Η ανακοίνωση του ονόματος του τελικού νικητή αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Το British Computer Society (BCS) ιδρύθηκε το 1956 και αντιπροσωπεύει τους εργαζομένους στον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής και ICT στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και διεθνώς. Έχει πάνω από 82.000 μέλη παγκοσμίως σε περισσότερες από 151 χώρες. Αυτήν τη στιγμή έχει 45 περιφερειακά παραρτήματα στο ΗΒ, 16 διεθνή και πάνω από 50 εξειδικευμένα group. Ενδεικτικά, έχει διεθνή παρουσία στο Χονγκ Κονγκ, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Βέλγιο, τον Καναδά κ.α.

Όσον αφορά το Society Medal, απονέμεται σε ταλαντούχα άτομα τα οποία έχουν καταφέρει να βελτιώσουν την κοινωνία μέσω της τεχνολογίας. Η δυνατότητα πρότασης είναι ανοιχτή στο κοινό και στα μέλη της BCS και οι προτάσεις είναι παγκόσμιες. Οι τέσσερις φιναλίστ είναι:

  • Elizabeth Denham, ICO του ΗΒ,
  • Margaret Ross, ομότιμη καθηγήτρια Ποιότητας Λογισμικού στο Πανεπιστήμιο Southampton Solent,
  • Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,
  • Carsten Maple, καθηγητής Μηχανικής Συστημάτων στον Κυβερνοχώρο στο Πανεπιστήμιο Warwick.

Οι τέσσερις φιναλίστ θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή του Society Medal η οποία και θα αποφασίσει για τον νικητή.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.