30 Νοέμβριος 2020, 14:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2020, 14:06

Ποινική δίωξη στον Σφακιανάκη για οπλοκατοχή και ναρκωτικά

  • Ποινική δίωξη στον Σφακιανάκη για οπλοκατοχή και ναρκωτικά
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Προθεσμία για να δικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου ζήτησε και πήρε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Νότης Σφακιανάκης, που συνελήφθη χθες σε τυπικό έλεγχο της Αστυνομίας με μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας καθώς και ένα όπλο.

Ο τραγουδιστής, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών προς ίδια χρήση. Με εντολή του δικαστηρίου αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη.

«Δεν θέλω να πω κάτι. Θέλω να μην πω κάτι, γιατί θα σας πω κάτι άσχημο» είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από τη δικαστική αίθουσα ο Νότης Σφακιανάκης.

Από την άλλη ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, που επίσης έλαβε προθεσμία διότι ήταν σε δικαστήριο εκτός Αθηνών, τόνισε ότι η κατηγορία της οπλοκατοχής αποδόθηκε για τυπικούς λόγους, διότι η άδεια δεν ανανεώθηκε λόγω της πανδημίας.

«Το συγκεκριμένο όπλο το κατέχει επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια, εξαιτίας της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του, των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων», σημείωσε ο ποινικολόγος.

Σχετικά με την μικροποσότητα των ναρκωτικών, ο εντολέας του φέρεται να έδωσε πλήρεις εξηγήσεις στις εισαγγελικές Αρχές, επιμένοντας ότι δεν ήταν δική του.