30 Νοέμβριος 2020, 12:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2020, 12:50

Μητσοτάκης: Έχουμε ακόμα δύσκολες μέρες μπροστά, δεν πρέπει να μιλάμε για ημερομηνίες

  • Μητσοτάκης: Έχουμε ακόμα δύσκολες μέρες μπροστά, δεν πρέπει να μιλάμε για ημερομηνίες
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Για οριακή βελτίωση της κατάστασης και για ενδείξεις πως αρχίζει σταδιακά να μειώνεται η πίεση στο σύστημα υγείας στη βόρεια Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μητσοτάκης: Να προχωρήσουμε χωρίς πισωγυρίσματα, με στόχο να φθάσουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες υγιείς στο εμβόλιο.

Αφού προειδοποίησε ότι έχουμε μπροστά μας κάποιες δύσκολες ημέρες, σημείωσε ότι η συζήτηση για το πώς θα γίνει άρση των αυστηρών περιορισμών θα ξεκινήσει σε λίγο. «Είναι βέβαιο πως δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα», συμπλήρωσε.

Ακόμα, επανέλαβε ότι για όλες τις αποφάσεις λαμβάνεται η γνώμη των ειδικών και ότι τα βήματα θα είναι πολύ προσεκτικά. «Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής», υποστήριξε.

Σχετικά με τα εμβόλια για την Covid-19 εκτίμησε ότι μετά την έγκρισή τους από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα πριν από τα τέλη του έτους. Σημείωσε ότι θα γίνουν δωρεάν και ότι δεν θα είναι υποχρεωτικά, δήλωσε ωστόσο ότι είναι σημαντικό να κερδηθεί η μάχη με την κοινή γνώμη, για το πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν όλοι.