30 Νοέμβριος 2020, 18:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2020, 18:01

ΗΠΑ: Η ομογενής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου και οι άλλες γυναίκες του Μπάιντεν

  • ΗΠΑ: Η ομογενής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου και οι άλλες γυναίκες του Μπάιντεν
    Η (ελληνικής καταγωγής) Τζεν Ψάκι

Μόνο από γυναίκες θα αποτελείται το επικοινωνιακό επιτελείο του Λευκού Οίκου, όπως ανακοίνωσε χθες ο Τζο Μπάιντεν. Υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας και σύμβουλοι θα αποτελέσουν το… πρόσωπο του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου. Ανάμεσά τους η Τζεν Ψάκι, πρώην διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών επί προεδρίας Ομπάμα.

Η Ελληνοαμερικανίδα θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου, ενώ διευθύντρια Επικοινωνίας αναλαμβάνει η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας.

Την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις θα εκπροσωπεί η υψηλόβαθμη σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία Σιμόν Σάντερς. Επίσης, η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Τζο Μπάιντεν όταν ήταν αντιπρόεδρος, η Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, θα είναι η διευθύντρια επικοινωνίας της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν.

«Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν τα κατάλληλα προσόντα και την εμπειρία σε ζητήματα επικοινωνίας, φέρνοντας διαφορετικές αντιλήψεις στη δουλειά τους, αλλά και μία κοινή δέσμευση για την καλύτερη ανοικοδόμηση της χώρας», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος.

Την εξάδα συμπληρώνουν οι Καρίν Ζαν-Πιέρ και Άσλι Ετιέν, σε θέσεις αναπληρωτών εκπροσώπων του Τζο Μπάιντεν και της Καμάλα Χάρις (και οι δύο είχαν θέσεις υψηλόβαθμων συμβούλων στην προεκλογική εκστρατεία), ενώ αναπληρώτρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου ορίστηκε η Πίλι Τόμπαρ, η πρώην διευθύντρια για τα ισπανόφωνα ΜΜΕ του ηγέτη της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

Η Τζεν Ψάκι, από τη μεριά της, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι αυτή η επικοινωνιακή ομάδα είναι «η πιο διαφορετική στην ιστορία και αποτελείται από έξι μητέρες μικρών παιδιών».