30 Νοέμβριος 2020, 12:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2020, 12:31

Πέθανε νικημένος από τον κορονοϊό ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Αλεξανδρείας

  • Πέθανε νικημένος από τον κορονοϊό ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Αλεξανδρείας
    Ο Μιχάλης Σολομωνίδης (φωτ.: ekalexandria.org)

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Αλεξανδρείας Μιχάλης Σολομωνίδης βυθίζοντας στη θλίψη την ελληνική παροικία.

Ο εκλιπών έδωσε μάχη ενάντια στην Covid-19 και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 52 χρόνων.

«Ο γλυκύτατος και αγαπητός σε όλη την παροικία της Αλεξάνδρειας Μιχάλης Σολομωνίδης δεν υπάρχει πια. Ο άνθρωπος που συνέδεσε τη ζωή του με ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της παροικίας μας, του Μικρασιατικού Συλλόγου Αλεξανδρείας, και στήριξε τη λειτουργία του όσο κανείς άλλος, μας “εγκατέλειψε” για πάντα, χάνοντας τη μάχη από την πανδημία του Covid-19» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

Ο Μ. Σολομωνίδης υπήρξε ένας εξαίρετος επιστήμονας και συνεργαζόταν από τον Φεβρουάριο του 2002 έως σήμερα ως εξειδικευμένος μεταφραστής στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Από το 1993 έως το 1999 εργαζόταν ως βοηθός ακόλουθος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο. Ήταν απόφοιτος τους Αβερώφειου σχολείου και πτυχιούχος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας.

Είχε παντρευτεί μόλις πριν από λίγες μέρες με την πολυαγαπημένη του Δέσποινα Μπονίτση.

Στο θλιβερό άκουσμα του θανάτου του, η Κοινοτική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και ο πρόεδρος Ιωάννης Σιόκας εξέφρασαν τα πιο θερμά συλλυπητήριά τους, εκφράζοντας τη βαθιά τους οδύνη για τον πρόωρο χαμό του.

  • Με πληροφορίες από το ekalexandria.org και το anamniseis.net.