30 Νοέμβριος 2020, 09:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2020, 09:25

Αργεντινή: Ξεκίνησε έρευνα για το θάνατο του Μαραντόνα – Τι είπε ο γιατρός του

  • Αργεντινή: Ξεκίνησε έρευνα για το θάνατο του Μαραντόνα – Τι είπε ο γιατρός του
    Αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί λαμβάνουν υλικό από το ιατρείο του γιατρού του Μαραντόνα (φωτ.: EPA / Enrique Garcia Medina)

Δικαστικοί αξιωματούχοι στην Αργεντινή κατέσχεσαν χθες αρχεία από τον γιατρό του Ντιέγκο Μαραντόνα στο πλαίσιο της έρευνάς τους για τον θάνατο του θρυλικού σταρ του ποδοσφαίρου. Η έρευνα ζητήθηκε από εισαγγελείς στο Σαν Ισιντόρο, προάστιο του Μπουένος Άιρες. Το γραφείο του εισαγγελέα ανέφερε σε δήλωσή του ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του γιατρού Λεοπόλδο Λούκε, ή οποιουδήποτε άλλου, αλλά η έρευνα θα συνεχιστεί.

«Έχουμε αρχίσει να αναλύουμε το υλικό που λήφθηκε», από το σπίτι και το γραφείο του Λούκε, τονίστηκε από το γραφείο του εισαγγελέα, από το οποίο, ωστόσο, δεν δόθηκαν απαντήσεις σχετικά με το τι προκάλεσε αυτή την έρευνα.

«Πήραν τα κλινικά αρχεία», είπε ο Λούκε σε δημοσιογράφους. «Δεν υπήρξε ιατρικό λάθος», υπογράμμισε ο γιατρός, προσθέτοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για το θάνατο του «θεού» της μπάλας. «Ο Ντιέγκο ήταν κουρασμένος, κουρασμένος από το να είναι "Μαραντόνα"», ανέφερε ο Λούκε.

Ο Ματίας Μόρια, δικηγόρος του Μαραντόνα, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα ζητήσει πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του θρύλου του ποδοσφαίρου, σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται στην Αργεντινή περί καθυστερημένης αντίδρασης από την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης. «Το ασθενοφόρο χρειάστηκε περισσότερο από μισή ώρα για να φτάσει, κάτι το οποίο μοιάζει με εγκληματική ηλιθιότητα», υποστήριξε ο δικηγόρος σε ανάρτηση στο Twitter.


Ο Λούκε (Δ) μιλά στους δημοσιογράφους (φωτ.: EPA / Enrique Garcia Medina)

Από την πλευρά του, ο Λούκε είπε ότι η ταχύτερη άφιξη ασθενοφόρων δεν θα είχε σώσει τη ζωή του Μαραντόνα. «Θα χρειαζόταν ιατρικό εξοπλισμό στο σπίτι του, συμπεριλαμβανομένου ενός αναπνευστήρα», ανέφερε σε δημοσιογράφους.

  • Πηγή: Reuters.