30 Νοέμβριος 2020, 08:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2020, 08:00

Κυπριακό: Ξεχωριστές συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη-Τατάρ

  • Κυπριακό: Ξεχωριστές συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη-Τατάρ
    Η Τζέιν Χολ Λουτ (φωτ. αρχείου: EPA / Katia Christodoulou)

Η ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ θα έχει την Τρίτη (1/12) ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συνάντηση της Τζέιν Χολ Λουτ με τον Ερσίν Τατάρ έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Τρίτης, ενώ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις 2 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη σύσκεψη της Τζέιν Χολ Λουτ με την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο που ασχολούνται με το Κυπριακό.

Η Τζέιν Χολ Λουτ θα αναχωρήσει από την Κύπρο την Τετάρτη με προορισμό την Αθήνα προκειμένου να έχει συνομιλίες και με την ελληνική κυβέρνηση. Αντίθετα, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, πότε θα επισκεφθεί την Άγκυρα.

Σε ό,τι αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ είναι ήδη σε επικοινωνία και θα συνεχίσει τις τηλεδιασκέψεις με το Λονδίνο, χωρίς να έχει προς το παρόν προγραμματιστεί επίσκεψή της εκεί.

  • Πηγή: philenews / KYΠΕ