30 Νοέμβριος 2020, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοέμβριος 2020, 11:28

Έντονα καιρικά φαινόμενα και σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας στα βόρεια

  • Έντονα καιρικά φαινόμενα και σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας στα βόρεια
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Τοσίδης)

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Στη δυτική Ελλάδα πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου τις βραδινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην Αττική. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλονίκη. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη, θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Θράκη και τη Χαλκιδική, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη και από το βράδυ σε περαιτέρω πτώση και κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, στα νότια τις πρωινές ώρες νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται για τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, θα εκδηλωθούν στη Σάμο. Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.