29 Νοέμβριος 2020, 18:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοέμβριος 2020, 18:01

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοσιεύματα εφημερίδων και απάντηση Πέτσα

  • Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοσιεύματα εφημερίδων και απάντηση Πέτσα
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Θεωρούμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση για απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση στοιχείων είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με τα δημοσιεύματα της Δημοκρατίας και του Βήματος καθώς και την απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Πέτσας μέχρι στιγμής δεν έχει πει ψέματα μόνο για το από πού ανατέλλει ο ήλιος. Οπότε ο λόγος του δεν έχει καμία αξία γιατί επί 8 μήνες διαψεύδεται καθημερινά από την ίδια την πραγματικότητα.

»Ωστόσο σήμερα έχουμε δύο εφημερίδες οι οποίες, όχι μόνο δείχνουν εγκληματικά λάθη διαχείρισης της πανδημίας με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων συναθρώπων μας καθημερινά, αλλά και κάτι χειρότερο: ότι μαγειρεύονται στοιχεία με πολιτική σκοπιμότητα για να μην αναδειχθεί το ακριβές μέγεθος της τραγωδίας που ζούμε.

»Πλέον τον λόγο πρέπει να έχει η δικαιοσύνη. Θεωρούμε ότι η εισαγγελική παρέμβαση για απόκρυψη, συσκότιση και διαστρέβλωση στοιχείων είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Η κυβέρνηση θα πρέπει σήμερα κιόλας να μοιράσει στα κόμματα της Βουλής τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής, που αρνείται εδώ και έξι μήνες».