29 Νοέμβριος 2020, 11:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοέμβριος 2020, 11:29

«Θωρακισμένο το νοσοκομείο Δράμας» λέει η 4η ΥΠΕ

  • Ακόμη 816 κρούσματα και 48 θάνατοι – Στους 399 οι διασωληνωμένοι
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ελαφρά κάμψη παρουσιάζει το πρόβλημα από το τεράστιο ιικό φορτίο τόσο στο νομό όσο και στην πόλης της Δράμας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το νοσοκομείο του νομού έχει θωρακιστεί από καιρό με προσωπικό και μέσα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι έχουν πραγματοποιηθεί 10 προσλήψεις ειδικών γιατρών και αναμένονται άλλες δύο, ότι προσλήφθηκαν 39 νοσηλευτές και 13 εργαζόμενοι λοιπών ειδικοτήτων, και ότι έχει ήδη εγκριθεί η πίστωση για ακόμα 23 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Παράλληλα ο Δημήτρης Τσαλικάκης σημειώνει ότι το νοσοκομείο έχει αναπτύξει 140 και πλέον κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με Covid-19 και ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή, στην εξέλιξη της πανδημίας, οι κλίνες ΜΕΘ αυξήθηκαν σε 12. Επίσης αναφέρει ότι ενισχύθηκε με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας και βοηθήθηκε από όλα τα νοσοκομεία της Μακεδονίας, στο βαθμό που αυτά μπορούσαν, και υπογραμμίζει ότι «η ενίσχυση θα συνεχιστεί».

«Τα μέσα όμως δεν έχουν καμιά αξία χωρίς τη διαρκή υπερπροσπάθεια όλου του προσωπικού του νοσοκομείου Δράμας, που ξεπέρασε κάθε όριο προσφοράς και αυταπάρνησης προς τους εκατοντάδες πάσχοντες συμπολίτες μας. Με τέτοιας υψηλής αξίας προσωπικό, μαζί με τους υγειονομικούς μας που έσπευσαν να συνδράμουν στην πιο κρίσιμη καμπή της μάχης, το νοσοκομείο Δράμας δεν έχει πρόβλημα», καταλήγει ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.