29 Νοέμβριος 2020, 10:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοέμβριος 2020, 10:27

Βρούτσης: Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συντάξεων

  • Βρούτσης: Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συντάξεων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Τη διαβεβαίωση ότι μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ξεκίνησε να εφαρμόζεται τον Μάρτιο του 2020 δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε να μεταβληθεί κανένα όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, έδωσε ο υπουργός Εργασίας μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

«Το σχέδιο Πισσαρίδη είναι ένα μεταρρυθμιστικό, πολύ σημαντικό και πολύ θετικό σχέδιο» διευκρίνισε, τονίζοντας πως η εν λόγω έκθεση δεν θα επηρεάσει ό,τι έχει περάσει στον ασφαλιστικό νόμο.

Με καμία δυσάρεστη έκπληξη, όπως είπε, δεν θα έρθουν αντιμέτωποι ούτε αυτοί που είχαν κατοχυρώσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 ηλικία και χρόνια εργασίας. «Εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις, να υποβάλει τα χαρτιά του σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΑΤΛΑ, για να πάρει τη σύνταξή του σε λίγα δευτερόλεπτα», προέτρεψε.

Σχετικά με την έκτακτη επιχορήγηση των γιορτών, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως υπήρχε από τον Μάιο του 2019 μία εκκρεμότητα που αφορούσε τους συνταξιούχους που δεν είχαν πάρει σύνταξη όταν έλαβαν το προεκλογικό επίδομα του ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε λόγο για 105.818 δικαιούχους στους οποίους θα πληρωθεί η έκτακτη ενίσχυση από τη Δευτέρα. «Όσοι λαμβάνουν κάτω από 500 ευρώ, θα πάρουν ίσο ποσό με αυτό της σύνταξής τους», κατέληξε.