28 Νοέμβριος 2020, 18:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2020, 18:13

Financial Times: Η Βρετανία θα εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer

  • Financial Times: Η Βρετανία θα εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer
    (Φωτ.: pixabay.com / viarami)

Το «πράσινο φως» για την παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19 των εταιρειών BioNTech SE και Pfizer Inc, αναμένεται να δώσει την επόμενη εβδομάδα η Βρετανία. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, οι ρυθμιστικές αρχές το Ηνωμένου Βασιλείου προτίθεται να δώσουν την έγκρισή τους για το συγκεκριμένο σκεύασμα

Από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Πηγές που δεν κατονομάζονται ανέφεραν πως ακόμα και ο εμβολιασμός θα μπορούσε να αρχίσει από τις 7 Δεκεμβρίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου των δύο δόσεων, τα προκαταρκτικά δεδομένα του οποίου έδειξαν ότι είναι περισσότερο από 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη του κορονοϊού.

Τα εμβόλιο κανονικά πρέπει να πάρουν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων έως το τέλος της μετάβασης στο Brexit στις 31 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει την εξουσία να εγκρίνει προσωρινά προϊόντα, σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης του κοινού.