28 Νοέμβριος 2020, 09:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοέμβριος 2020, 09:16

Οι «Αργοναύτες» Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας ζητούν βοήθεια για τους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ

  • Οι «Αργοναύτες» Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας ζητούν βοήθεια για τους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ
    Πρόσφυγας από το Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ για τους Αρμένιους) περιμένει το λεωφορείο που θα τη μεταφέρει από το Ερεβάν στο Στεπανακέρτ, την πρωτεύουσα (φωτ.: EPA / Melik Baghdasaryan / Photolure)

Να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν τους Αρμένιους του Αρτσάχ, όπως αποκαλούν το Ναγκόρνο Καραμπάχ, καλεί τα μέλη και τους φίλους της, όπως και όλους τους ενεργούς πολίτες, η Ένωση Ποντίων «Αργοναύτες» Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, περίπου 100.000 άνθρωποι πήραν το δρόμο της προσφυγιάς, βάζοντας φωτιά στα σπίτια που άφησαν πίσω.

Το σωματείο, που δηλώνει ότι συντάσσεται με τον Αρμενικό Κυανού Σταυρό που έχει κάνει έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια, σημειώνει ότι ακόμα και αν δεν μπορεί κάποιος να προσφέρει ρουχισμό και ορθοπεδικά είδη, είναι σημαντικό να κοινοποιήσει την πρωτοβουλία που είναι σε εξέλιξη (δείτε ΕΔΩ τα σημεία όπου γίνεται συγκέντρωση της βοήθειας σε όλη την Ελλάδα).

Για το Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και τις γύρω περιοχές οι «Αργοναύτες» θα συγκεντρώνουν οι ίδιοι το υλικό, κατόπιν συνεννόησης στο 6909 608894.

Ζητούνται για παιδιά, εφήβους, γυναίκες και ηλικιωμένους: Αδιάβροχα και μάλλινα μπουφάν, βαμβακερά μπλουζάκια, βαμβακερά εσώρουχα, ζεστά εσώρουχα (φανελάκια και σκελέες), μάλλινες και βαμβακερές κάλτσες, μάλλινα γάντια, κασκόλ και σκουφιά, μάλλινες κουβέρτες, αθλητικές φόρμες, παντελόνια (όλα τα μεγέθη), παπούτσια και μποτάκια (όλων των τύπων), καλσόν γυναικεία (χονδρά), μάλλινα πουλόβερ, πατερίτσες (μασχάλης και αγκώνα), αναπηρικό καροτσάκι και μπαστούνια.