27 Νοέμβριος 2020, 11:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2020, 11:04

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής και εκβίασης με θύμα 23χρονο

  • Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής και εκβίασης με θύμα 23χρονο
    (Φωτ. αρχείου: Ελληνική Αστυνομία)

Εξιχνιάστηκε, έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση αρπαγής 23χρονου αλλοδαπού και εκβίαση. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, τριών αλλοδαπών αντρών και δύο νεαρών ημεδαπών γυναικών, για τα αδικήματα της αρπαγής και εκβίασης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, τα ξημερώματα της 21ης Φεβρουαρίου 2020, δύο εκ των αλλοδαπών δραστών προσέγγισαν 23χρονο ομοεθνή τους στο κέντρο πόλης και κατάφεραν να τον πείσουν να επιβιβαστεί μαζί τους σε όχημα που είχαν στην κατοχή τους, όπου και τον κρατούσαν στη συνέχεια παρά τη θέλησή του. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του 23χρονου με τον τρίτο αλλοδαπό δράστη, κατά την οποία ο τελευταίος απαίτησε εκβιαστικά χρηματικό ποσό προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Λόγω αδυναμίας καταβολής του ποσού, υπήρξε επικοινωνία με συγγενικά πρόσωπα του παθόντα και αφού ήρθαν σε συμφωνία, ο 23χρονος αφέθηκε βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, μετά την παράδοση των χρημάτων στις δύο νεαρές κατηγορούμενες ημεδαπές.

Στο πλαίσιο διερεύνησης την υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.