27 Νοέμβριος 2020, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοέμβριος 2020, 08:04

Καιρός: Εξασθενούν οι βοριάδες, η θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα

  • Καιρός: Εξασθενούν οι βοριάδες, η θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά, τα βόρεια και τα Δωδεκάνησα ασθενείς. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Κατά τόπους παγετός και περιορισμένη ορατότητα αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -2 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Εύβοια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα δυτικά τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αίθριος καιρός, ενώ στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιότερα τμήματα. Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.