26 Νοέμβριος 2020, 23:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοέμβριος 2020, 23:12

Covid-19: Το Λονδίνο στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα κινδύνου μετά το lockdown

  • Covid-19: Το Λονδίνο στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα κινδύνου μετά το lockdown
    (Φωτ.: EPA / Facundo Arrizabalaga)

Το Λονδίνο θα τεθεί στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα κινδύνου όσον αφορά τη διασπορά του νέου κορονοϊού όταν θα τερματιστεί στις 2 Δεκεμβρίου το lockdown που έχει επιβληθεί στην Αγγλία, σύμφωνα με ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης ο οποίος επιτρέπει στους πολίτες να ελέγχουν τους κανονισμούς που θα ισχύσουν στην περιοχή τους.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι τα καθολικά περιοριστικά μέτρα θα τερματιστούν μετά το διάρκειας ενός μήνα lockdown και θα αντικατασταθούν από ένα σύστημα περιορισμών σε περιφερειακό επίπεδο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19 στις περισσότερο πληγείσες περιοχές.

Μια εφαρμογή ελέγχου του ταχυδρομικού κώδικα ήταν διαθέσιμη για σύντομο χρονικό διάστημα σήμερα σε κυβερνητικό ιστότοπο πριν από την επίσημη ανακοίνωση που θα γίνει αργότερα από τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ στο Κοινοβούλιο.

Σε αυτήν φαινόταν ότι η πρωτεύουσα της Βρετανίας θα τεθεί στην βαθμίδα 2, η οποία περιγράφεται ως «υψηλού συναγερμού». Το Λονδίνο βρισκόταν στη βαθμίδα αυτήν πριν από την επιβολή του lockdown, αν και νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ανακοινώθηκαν μια σειρά αυστηρότεροι κανόνες για καθεμία από τις τρεις βαθμίδες που θα ισχύσουν.

Για το Λονδίνο αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται οι συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών νοικοκυριών εντός εσωτερικών χώρων, και ότι σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να συναντηθούν το μέγιστο έξι άνθρωποι. Τα κέντρα εστίασης μπορούν να σερβίρουν αλκοολούχα ποτά μαζί με ένα κυρίως γεύμα, ενώ θα περιοριστεί αυστηρά ο κόσμος που θα μπορεί να παρακολουθήσει αθλητικές εκδηλώσεις.

Η υπηρεσία διεξαγωγής τεστ και ιχνηλάτησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα θετικά κρούσματα νέου κορονοϊού μειώθηκαν κατά 9% την τελευταία εβδομάδα.

Παράλληλα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βγήκε σήμερα από την απομόνωσή του στην Ντάουνινγκ Στριτ αφού ολοκληρώθηκε η περίοδος της καραντίνας του έπειτα από συνάντηση που είχε με βουλευτή που είχε προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΜ.