26 Νοέμβριος 2020, 22:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοέμβριος 2020, 22:25

Μαθητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη

  • Μαθητικός διαγωνισμός επιχειρηματικότητας με προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Τον «1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη» ανακοίνωσε ο παγκόσμιος οργανισμός υποστήριξης επιχειρηματικότητας Envolve Entrepreneurship, προσκαλώντας ομάδες από σχολεία όλης της Ελλάδας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. O διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενεργοποιήσει μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής τους.

Όραμα του οργανισμού είναι η ανάδειξη και η καλλιέργεια επιχειρηματικών δεξιοτήτων για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών, η δράση των οποίων θα ενσωματώνει τις αρχές της υπεύθυνης επένδυσης.

Οι ομάδες των μαθητών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα υποβάλλουν σε ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική τους ιδέα, καταθέτοντας το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και video με παρουσίαση του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς (ως επικεφαλής των ομάδων) μέσω της ιστοσελίδας envolveglobal.org.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ενώ η προθεσμία υποβολής λήγει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021. Σχολιάζοντας την έναρξη του διαγωνισμού, o Αλέξανδρος Νούσιας, διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα αυτή δράση, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού πυλώνα του οργανισμού μας. Η ομάδα του Envolve ήταν πάντα κοντά στους μαθητές και στα σχολεία, με διοργανώσεις συζητήσεων στην τάξη και εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών σε start-up εταιρείες. Η ομάδα μας απαρτίζεται από νέα άτομα που αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες και τις ανάγκες των νέων, με το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη να βρίσκονται στο επίκεντρο αυτών».

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν, θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής. Οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν έπαθλα από τον οργανισμό Envolve Entrepreneurship και συνεργάτες του, τα οποία θα τις βοηθήσουν να συνεχίσουν την ανάπτυξη της ιδέας τους σε μεγαλύτερη κλίμακα. Η λίστα των βραβείων θα ανακοινωθεί σύντομα και θα ενημερώνεται διαρκώς.

O Jimmy Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship και επικεφαλής του Τομέα Κοινωνικής Ευθύνης του Libra Group στην Ελλάδα, δήλωσε: «Η δράση μας ξεκίνησε το 2012 εν μέσω οικονομικής ύφεσης με στόχο να βοηθήσουμε ανθρώπους με όραμα. Σήμερα δίνουμε μια πλατφόρμα στους νέους να εκφράσουν το όραμά τους και θέλουμε να τους υποστηρίξουμε να το υλοποιήσουν. Ανέκαθεν θεωρούσαμε ότι το ανθρώπινο κεφάλαιο, είναι και το ισχυρότερο κεφάλαιο της Ελλάδας, και ελπίζουμε ότι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας θα αναδειχθούν ομάδες και ιδέες που θα εμπνεύσουν, τόσο τον μαθητικό όσο και τον επιχειρηματικό κόσμο».

Ο μαθητικός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), και των δήμων Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Βέροιας, Νεάπολης-Συκεών, Νέας Σμύρνης και Ορεστιάδας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Α.