26 Νοέμβριος 2020, 15:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοέμβριος 2020, 15:29

Πώς είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

  • Πώς είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει την άλλη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται με κορονοϊό.

Πληροφορίες από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών αναφέρουν πως το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος έκανε προγραμματισμένες εξετάσεις και τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από την τελευταία φορά.

Παρόλα αυτά, οι θεράποντες γιατροί του αποφάσισαν να τον κρατήσουν στο νοσοκομείο τουλάχιστον έως την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Tο χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για την εξέλιξη της υγείας του. Όπως ξεκαθαρίζεται από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ύστερα από σχετικές δηλώσεις, στον Αρχιεπίσκοπο ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα που ισχύουν για κάθε ασθενή με κορονοϊό. «Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική», τόνισε χθες η Αναστασία Κοτανίδου, αναφερόμενη στην κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

«Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει», συμπλήρωσε η διευθύντρια ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», συνομιλώντας με δημοσιογράφους και απαντώντας σε ερωτήσεις μετά το θόρυβο που προκάλεσε ανάρτηση στο Twitter του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ο οποίος χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Αρχιεπίσκοπο αναφέρθηκε σε ειδική θεραπεία από την Αμερική για 90χρονο. Ερωτηθείσα σχετικά με την διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό», υποστήριξε πως «εμείς στο νοσοκομείο έχουμε ελεύθερα κρεβάτια. Μάλιστα χθες δεν πήραμε καμία εισαγωγή».

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, αναφερόμενος στη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος ήταν σαφής , ξεκαθαρίζοντας: «Όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για αυτό είναι οι θεράποντες ιατροί».