26 Νοέμβριος 2020, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοέμβριος 2020, 08:08

Αίθριος καιρός σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας

  • Αίθριος καιρός σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Ethan James)

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει για σήμερα παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τοπικές βροχές το πρωί αναμένονται στην βόρεια Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι 8 και βαθμιαία ως το απόγευμα τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ωστόσο παγετός προβλέπεται να σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, προβλέπονται για την Αττική. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου (στα ανατολικά και βόρεια έως 14 βαθμούς).

Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός αναμένεται και σε Μακεδονία και Θράκη. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 16 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου (στο εσωτερικό της Ηπείρου από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε Εύβοια, Σποράδες και ανατολική Στερεά. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά και τα νότια 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν (στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ). Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Σάμο. Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.