25 Νοέμβριος 2020, 11:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοέμβριος 2020, 11:11

Απεργία στα λιμάνια την Πέμπτη

  • Απεργία στα λιμάνια την Πέμπτη
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γεώργιος Χριστάκης)

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας αναμένεται να δημιουργηθούν αύριο, καθώς πέντε από τα δεκατρία ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης και θα λήξει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

«Με τον αντεργατικό νόμο 4714/2020 η κυβέρνηση κατ’ εντολή των εφοπλιστών καταργεί την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ποντοπόρα καράβια, παρεμβαίνει προκλητικά στη λειτουργία των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ ακόμα και για την θέση του α' πλοίαρχου προβλέπει να ναυτολογούνται χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα», αναφέρουν τα ναυτεργατικά σωματεία.

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, όπως και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Απεργιακή συγκέντρωση, με τη συμμετοχή ελάχιστων εκπροσώπων εργατικών σωματείων, θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.