25 Νοέμβριος 2020, 16:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοέμβριος 2020, 15:33

Μαθητές της Μήλου γνώρισαν τον ποντιακό ελληνισμό και τραγούδησαν ποντιακά στο Σαρακίνικο (βίντεο)

  • (Βίντεο: eirini armeni)

Με τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου ήρθαν πιο κοντά μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αδάμαντα Μήλου συμμετέχοντας στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Τα παιδιά, με τη βοήθεια του δασκάλου τους Κωνσταντίνου Συμεωνίδη, διαγωνίστηκαν στην ενότητα «Project» και απέσπασαν το α΄ βραβείο.

Μέσω του παραπάνω προγράμματος, που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2019-2020, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία, τα ήθη και έθιμα, τη διάλεκτο, τα μουσικά όργανα, τους χορούς και τα παιχνίδια των Ποντίων.

Μάλιστα, για τις ανάγκες της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό ερμήνευσαν και ηχογράφησαν το τραγούδι «Για σένα πατρίδα μου» του Κώστα Αγέρη, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, καθώς και το παραδοσιακό «Σεράντα μήλα κόκκινα».


(Βίντεο: eirini armeni)

Τα γυρίσματα των βίντεο έγιναν στην διάσημη παραλία Σαρακίνικο με τη συμμετοχή μελών της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της σχολής «Μηλίων Τέχνες».

  • Με πληροφορίες από το koinignomi.gr