24 Νοέμβριος 2020, 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2020, 19:22

ΟΑΕΔ: Τι θα γίνει με το Δώρο Χριστουγέννων 2020 – Πότε θα προπληρωθούν επιδόματα

  • Ενίσχυση 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους : Τελευταία παράταση για το ΙΒΑΝ από τον ΟΑΕΔ 3
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων 2020 και θα γίνει η προπληρωμή επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ.

Η προπληρωμή των επιδομάτων και η καταβολή του δώρου θα αρχίσει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και θα συνεχιστεί έως τις 6 Ιανουαρίου 2021.

Πρόκειται για τα επιδόματα της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, ενώ το Δώρο Χριστουγέννων αφορά τους επιδοτούμενους ανέργους και τις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνουν αυτόματα με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Όσοι επιδοτούμενοι άνεργοι έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών επιδομάτων, η προπληρωμή θα καταβληθεί, μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά (gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).