24 Νοέμβριος 2020, 14:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2020, 14:28

Προφυλακιστέος ο Σύρος κατηγορούμενος για δράση στον ISIS – Αρνείται πως ήταν τζιχαντιστής μαχητής

  • Προφυλακιστέος ο Σύρος κατηγορούμενος για δράση στον ISIS – Αρνείται πως ήταν τζιχαντιστής μαχητής
    Ο 27χρονος Σύριος οδηγείται στον ανακριτή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Στη φυλακή οδηγείται ο 27χρονος Σύρος κατηγορούμενος, για δύο κακουργήματα που αφορούν τρομοκρατικές ενέργειες του ISIS , μετά την απολογία του στην οποία αρνήθηκε ότι ήταν μαχητής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο 27χρονος κρίθηκε με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακιστέος μετά την απολογία του, κατά τη διάρκεια της οποίας διαφοροποιήθηκε εντελώς από όσα φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του την προηγούμενη εβδομάδα. Τότε ο 27χρονος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ανήκε στον ISIS, υποδεικνύοντας μάλιστα τον εαυτό του σε βίντεο όπου έχουν καταγραφεί δολοφονικές πράξεις μαχητών της τζιχαντιστικής οργάνωσης κατά αμάχων το 2014.

Σήμερα, ωστόσο, ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος φέρεται να ανέκρουσε πρύμναν, αρνούμενος τις κατηγορίες και υποστηρίζοντας πως όσα είπε μετά τη σύλληψή του ήταν προϊόν βασανισμού που υπέστη από αστυνομικούς.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 27χρονος, που διέμενε στην δομή φιλοξενίας Ελαιώνα, αφορούν ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη. Κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση του Σύρου εκτιμάται ότι θα παίξουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στον οικίσκο, όπου διέμενε.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τζ. Βινιεράτου.