24 Νοέμβριος 2020, 15:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2020, 13:55

Η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για τις 26 Νοεμβρίου

  • Η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για τις 26 Νοεμβρίου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε σήμερα τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας-Πρόνοιας σε σχέση με κάποια παροχή που προτίθεται να δώσουν στους Υγειονομικούς. Αποκλείουν χιλιάδες εργαζόμενους που κάθε ημέρα δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει κάθε προσπάθεια διχασμού και διαίρεσης του προσωπικού που θα έχει ως συνέχεια σημαντικές επιπτώσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες».

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ζητά «τώρα να θεσμοθετηθεί και να δοθεί δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους, όπως το ζητήσαμε εγγράφως από τον πρωθυπουργό της χώρας», καθώς και την «άμεση ένταξή μας στα ΒΑΕ».

Όπως κάνει γνωστό η ΠΟΕΔΗΝ, την Πέμπτη (26/11/2020) θα οργανωθούν τοπικές μορφές δράσης στα νοσοκομεία με συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείων στις 8 το πρωί. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας της ΠΟΕΔΗΝ και των συνδικαλιστικών στελεχών της Αττικής.