24 Νοέμβριος 2020, 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοέμβριος 2020, 07:49

Ο ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης για τη διαδικτυακή εβδομάδα του «Φάρου Ποντίων»

  • Ο ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης για τη διαδικτυακή εβδομάδα του «Φάρου Ποντίων»

Τα ειλικρινή του συγχαρητήρια εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο Σωματείο Σωματείου «Φάρος Ποντίων» Θεσσαλονίκης, για τη διαδικτυακή εβδομάδα που διοργανώνει με τίτλο «Δημιουργική γραφή – Δημιουργική ανάγνωση ποντιακού βιβλίου».

Η δράση αυτή θα πραγματοποιείται μέχρι και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Συνεχίζοντας την ανεκτίμητη προσφορά του ιδρυτή του σωματείου, αείμνηστου Στάθη Ευσταθιάδη, στην ανάδειξη και διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού του Πόντου, η σημερινή διοίκηση, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την πανδημία του κορονοϊού και εκμεταλλευόμενη τις σύγχρονες δυνατότητες της τεχνολογίας, διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική εβδομάδα με τη συμμετοχή αξιόλογων λογοτεχνών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών του ποντιακού θεάτρου.

»Δράσεις σαν αυτήν, όπου αναλύονται και προβάλλονται θέματα του ποντιακού πολιτισμού, συμβάλλουν αποφασιστικά στη διατήρηση και μεταλαμπάδευσή του στις νεότερες γενιές. Και πάλι τα θερμά μας συγχαρητήρια» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΠΟΣ.

Εκδηλωσεις