24 Νοέμβριος 2020, 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2020, 11:24

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι «έδιωξε» αμερικανικό αντιτορπιλικό από τα ρωσικά χωρικά ύδατα

  • Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι «έδιωξε» αμερικανικό αντιτορπιλικό από τα ρωσικά χωρικά ύδατα
    Το αμερικανικό αντιτορπιλικό «Jonh S. McCain» (φωτ. αρχείου: ΕPA / United States Navy 7th Fleet)

Ρωσικό αντιτορπιλικό εντόπισε πολεμικό των ΗΠΑ το οποίο έπλεε παράνομα στα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, και το «έδιωξε» από την περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS John S. McCain» παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα «στις 06:17 ώρα Μόσχας σήμερα» (05:17 ώρα Ελλάδας), προτού το προειδοποιήσει το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Βιναγκράντοφ».

Κατά την ίδια πηγή, το αντιτορπιλικό «McCain» μπήκε δύο χιλιόμετρα στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του Κόλπου του Μέγα Πέτρου. Αφού αποχώρησε, δεν έκανε νέα προσπάθεια να εισέλθει στη θαλάσσια περιοχή της Ρωσίας.

Το αντιτορπιλικό «McCain» πιστεύεται ότι είναι εφοδιασμένο με δύο συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας «Αιγίς», πυραύλους «Κρουζ», αντιαεροπορικούς και ανθυποβρυχιακούς πυραύλους, και οπλικά συστήματα κατά σκαφών επιφανείας.

Η Κίνα είχε καταγγείλει τον Οκτώβριο πως το ίδιο αμερικανικό πολεμικό παραβίασε επίσης τα κινεζικά χωρικά ύδατα, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.