24 Νοέμβριος 2020, 11:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2020, 10:51

Κυπριακό: Συνάντηση Αναστασιάδη με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ την 1η Δεκεμβρίου

  • Κυπριακό: Συνάντηση Αναστασιάδη με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ την 1η Δεκεμβρίου
    Ο Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη Τζέιν Χολ Λουτ (φωτ.: ΕPA / Katia Christodoulou)

Την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο η ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, προκειμένου να συναντήσει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, η ενημέρωση που έχει λάβει η κυπριακή κυβέρνηση είναι ότι η Τζ. Λουτ θα φτάσει το βράδυ της 30ής Δεκεμβρίου, ενώ την επομένη, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, θα έχει συναντήσεις με τους Νίκο Αναστασιάδη και Ερσίν Τατάρ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό, η οποία προγραμματίζεται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Δεν αποκλείεται, εάν η ίδια το κρίνει σκόπιμο, να έχει και έναν δεύτερο γύρο επαφών με τους δύο ηγέτες. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μιας κοινής συνάντησης των δύο ηγετών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την Τζ. Λουτ και το πώς θα διαχειριστεί την όλη κατάσταση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Προεδρία, η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ θα παραμείνει στο νησί μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. Την πληροφορία μεταδίδουν και τα περισσότερα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ. 

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ. Καλογεράκη.