24 Νοέμβριος 2020, 09:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοέμβριος 2020, 08:24

O ΠΟΥ προκρίνει Χριστούγεννα χωρίς οικογενειακές συγκεντρώσεις

  • Μέτρα για χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς διασπορά του κορονοϊού
    (Φωτ.: pixabay.com)

Τα πρώτα της Χριστούγεννα με Covid-19 ετοιμάζεται να γιορτάσει η Ευρώπη, και ενώ πολλές κυβερνήσεις αρχίζουν τη σταδιακή χαλάρωση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που πήραν για την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τη γιορτή των Ευχαριστιών την Πέμπτη, με τους ειδικούς να φοβούνται ότι θα ακολουθήσει νέα ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων στη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο μέχρι σήμερα και μετρά σχεδόν 260.000 νεκρούς.

Στο πλαίσιο αυτό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προκρίνει τις γιορτές χωρίς μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις, με μια μικρή συντροφιά.

«Είναι απίστευτα δύσκολο επειδή, ιδίως στην περίοδο των γιορτών, θέλουμε πραγματικά να είμαστε με την οικογένειά μας. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις η πιο ασφαλής επιλογή είναι να μην κάνουμε οικογενειακές συγκεντρώσεις», τόνισε η Μαρία Βαν Κέρκοβ, η αρμόδια για τη διαχείριση της πανδημίας.

Από την πλευρά του ο Μάικ Ράιαν που είναι αρμόδιος για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καταστάσεων στον ΠΟΥ επισήμανε ότι οι μολύνσεις αυξήθηκαν στον Καναδά μετά την τοπική γιορτή των Ευχαριστιών, στις 12 Οκτωβρίου.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε χθες και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου ξεκινώντας την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Η συνάθροιση σε σπίτια εν μέσω lockdown θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες μας. Ο καθένας μας θα πρέπει να κάνει το προσωπικό του lockdown μέσα στην καθημερινότητά του, θα πρέπει να επιλέξει τη φούσκα του. Θα πρέπει, δηλαδή, να επιλέξει μια μικρή αλλά και σταθερή ομάδα από τους στενούς συγγενείς και φίλους με τους οποίους θα συναναστρέφεται», ανέφερε.