23 Νοέμβριος 2020, 17:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2020, 17:26

Εισαγγελική έρευνα για Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη

  • Εισαγγελική έρευνα για Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη
    (Φωτ.: Γραφείο Τύπου ΚΚΕ / Μανώλης Πακιάς)

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν αδικήματα από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Κρατική Ασφάλεια να διακριβώσει αν προκύπτει κατά περίπτωση η διάπραξη των αδικημάτων της παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Αφορμή αποτέλεσε καταγγελία του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη, προέδρου του κόμματος Νέα Δεξιά, η οποία θα διαβιβαστεί στην Βουλή εφόσον αφορά πολιτικά πρόσωπα.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανήμερα της επετείου σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατέκρινε την κυβέρνηση αναφέροντας πως ήταν «κάκιστο παράδειγμα ηγεσίας η ανοχή στα καραγκιοζιλίκια του ΚΚΕ», και σημειώνοντας ότι «υπάρχουν δύο έννομες τάξεις: Για την Αριστερά και για τους άλλους». Αναφερόμενος δε στην Εισαγγελία έγραφε: «Εκεί στην Εισαγγελία, συγγνώμη για την ενόχληση, όλα καλά πώς πάει;».