23 Νοέμβριος 2020, 16:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2020, 17:51

24ωρη απεργία σε μετρό, τρένο και τραμ την Πέμπτη

  • 24ωρη απεργία σε μετρό, τρένο και τραμ την Πέμπτη
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Ακινητοποιημένα θα είναι την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό γραμμές 1 ,2, 3 και τραμ), λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι «η πανδημία εργαλειοποιείται για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών».

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω ΟΑΕΔ, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής ΣΣΕ και άλλων πολλών, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους» σημειώνουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ.

Επιπλέον διεκδικούν να ενισχυθούν τα μέτρα κατά της πανδημίας εντός της ΣΤΑΣΥ, στο πλαίσιο που έχουν θέσει όλα τα Σωματεία, με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ Covid-19 με έξοδα της εταιρείας και να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.