23 Νοέμβριος 2020, 16:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2020, 20:16

Βουλευτής ζητά να επιστρέψει στο ΕΣΥ για να δώσει μάχη κατά της πανδημίας

  • Νέα ερώτηση στη Βουλή για την ανάγκη χρηματοδότησης σωματείων της ΟΠΣΕ
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Να επιστρέψει στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου υπηρετούσε ως πνευμονολόγος, ή σε όποια άλλη μονάδα κριθεί αναγκαίο, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του Σώματος.

«Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας», αναφέρει και προτρέπει τους συναδέλφους του στο Κοινοβούλιο να κάνουν το ίδιο.

Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα στους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, δίνοντας τη μάχη από εκεί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας».

Και συνεχίζει: «Μαζί με τις επείγουσες διεκδικήσεις για μαζικές προσλήψεις προσωπικού και για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μαζί με τον αγώνα ενάντια στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, είναι κρίσιμη η ατομική συμβολή και προσφορά».