23 Νοέμβριος 2020, 14:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2020, 15:02

Ο Νίκος Κοτζιάς ανακοίνωσε ότι το ΠΡΑΤΤΩ έγινε πολιτικό κίνημα

Πολιτικό κίνημα είναι πλέον το ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά καθώς όπως ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα, «Πρέπει να βάλουμε τη χώρα σε μία νέα εποχή. Με πρόγραμμα, με σχέδιο, με όραμα».

Στη διακήρυξή του, το ΠΡΑΤΤΩ αυτοπροσδιορίζεται ως «πατριωτική δημοκρατική οργάνωση της Αριστεράς».

Παράλληλα με τη διακήρυξη το ΠΡΑΤΤΩ κατέθεσε πρόταση άμεσων έξι προγραμματικών αξόνων, οι οποίοι είναι:

  • Προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης
  • Ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής σε όλα τα επίπεδα
  • Εκπαιδευτική και πολιτιστική αναγέννηση
  • Διαμόρφωση μιας Εθνικής Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης
  • Προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, και αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής
  • Ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας.

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα ζει μια πολύπλευρη και μία βαθιά κρίση, από την οποία, πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας, να βγούμε δημοκρατικά. Σ' αυτήν την κατεύθυνση η Κίνηση Ιδεών ΠΡΑΤΤΩ, μετά από 10 χρόνια ζωής, αποφάσισε να μετεξελιχθεί σε πολιτικό κίνημα, δημοκρατικό, πατριωτικό, προοδευτικό. Στόχος να αποτρέψουμε να συρρικνωθεί και άλλο η Ελλάδα, να υποχωρήσει και άλλο η διεθνής της θέση. Συνεχής συρρίκνωση όλων των μεγεθών της χώρας, από το δημογραφικό μέχρι το ΑΕΠ και τη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, θα οδηγήσει σε αδυναμία να αντιμετωπίσουμε τα καινούργια προβλήματα. Μία αδυναμία να τα αντιμετωπίσουμε έτσι όπως πρέπει. Δημοκρατικά με τη συστράτευση όλων και με στόχο να φτιάξουμε μία καινούργια, πλούσια υλικοτεχνική υποδομή σε τομείς όπως είναι η Υγεία, η Εκπαίδευση, η χρήση των νέων τεχνολογιών, ο Πολιτισμός».

Το ΠΡΑΤΤΩ, από την 1η Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει καμπάνια για την οικονομική στήριξή του και για την ένταξη μελών στις γραμμές του.

Ολόκληρη η διακήρυξη εδώ:mcusercontent.com/8857b1bcf74c138a19402d899/files/d5a9d0e9-4773-4808-8055-1570e19a75e8/Τι_είναι_και_τι_θέλει_το_ΠΡΑΤΤΩ_23.11.2020.pdf.