23 Νοέμβριος 2020, 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2020, 08:56

Covid-19: Τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης από την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης

  • Covid-19: Τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης από την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης
    (Φωτ.: EPA / Focke Strangmann)

Τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για ζητήματα σχετικά με την Covid-19 προσφέρει (στα ελληνικά) η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης. Η τηλεφωνική γραμμή, έχοντας υποστηρικτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, στοχεύει στη στήριξη των Ελλήνων της Νυρεμβέργης, σε θέματα που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού και τις ψυχικές συνέπειες της.

Η γραμμή υποστήριξης λειτουργεί, με την έμπρακτη και επιστημονική συμβολή ψυχολόγου, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, στο τηλέφωνο 0911/8100462.

Για τις κλήσεις που θα πραγματοποιούνται δεν θα υπάρχει καμία επιβάρυνση πέρα από την αστική χρέωση και – όπως ξεκαθαρίζει η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης – δεν θα ζητούνται και δε θα καταγράφονται προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες του καλούντος. Θα είναι απολύτως σεβαστά τα προσωπικά δεδομένα, το απόρρητο και θα διατηρείται η ανωνυμία, σύμφωνα με την ομογενειακή κοινότητα.

«Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα παράθυρο διαλόγου, καθώς μέσα από τη συζήτηση μπορεί να διευκολυνθεί η διερεύνηση συναισθημάτων άγχους, στεναχώριας, μοναξιάς και ανασφάλειας. Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις ζωής, όπως είναι η εκτεταμένη πανδημία που βιώνουμε όλοι, ανθρώπινος και αυτονόητος στόχος της ΕΚΝ αποτελεί, να μην αφήσουμε κανέναν πίσω και μόνο», τονίζει η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης.