23 Νοέμβριος 2020, 08:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοέμβριος 2020, 07:59

Με νεφώσεις και μικρή άνοδο θερμοκρασίας ο καιρός σήμερα

  • Ο καιρός τα Θεοφάνια
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Dimitris Tosidis)

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Εύβοια, τις Σποράδες και τη βόρεια Κρήτη προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες αναμένονται στην Αττική. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλονίκη. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται και για τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου (στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στην Εύβοια και τις Σποράδες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες προβλέπονται για τις Κυκλάδες και την Κρήτη (κυρίως στη βόρεια Κρήτη). Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται στη Σάμο. Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.