22 Νοέμβριος 2020, 14:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2020, 14:59

Νίκος Φίλης: Στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας η απεικόνιση στρατιωτικών και θρησκευτικών συμβόλων στη Βουλή (βίντεο)

  • Νίκος Φίλης: Στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας η απεικόνιση στρατιωτικών και θρησκευτικών συμβόλων στη Βουλή (βίντεο)
    Κόσμος παρακολουθεί βίντεο που προβάλλεται στο κτήριο της Βουλής με αφορμή τα Εισόδια της Θεοτόκου και την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Γιάννης Κολεσίδης)

Οι εικόνες από πολεμική κινητοποίηση και θρησκευτικά σύμβολα που προβλήθηκαν, χθες, Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, με βίντεο στην πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής, αποτελούν «στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας», σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Ο νυν τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι εικόνες αυτές «παραπέμπουν στο διαβόητο "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών"».

Το κτήριο του βασικού θεσμού της Δημοκρατίας καλύφθηκε από εικόνες πολεμικής κινητοποίησης και από θρησκευτικές απεικονίσεις, κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για ατόπημα πρώτης γραμμής.

«Πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό. Όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου», είπε.

Ο πρώην υπουργός στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αναρωτώμενος μεταξύ άλλων εάν «Είναι, άραγε, τόσο σημαντικά τα οφέλη που προσδοκά η ΝΔ από τα "ορφανά" υπολείμματα  της Χρυσής Αυγής, ώστε, να εγκαταλείπει τις φιλελεύθερες κεντροδεξιές ιδρυτικές της αρχές; Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Πάντως, όσον αφορά στο παρόν, τόσο "φιλελευθερισμό" είχαμε να δούμε από τη χούντα».