22 Νοέμβριος 2020, 09:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2020, 09:16

Το Ισραήλ σφυροκόπησε εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Γάζα

  • Βίντεο που φέρεται να καταγράφει τα ισραηλινά χτυπήματα

Εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έπληξε, σήμερα τα ξημερώματα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκέτας χθες Σάββατο το βράδυ στο νότιο Ισραήλ.

Στόχος του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του σώματος στο Twitter, ήταν «δύο εργαστήρια κατασκευής πυρομαχικών για ρουκέτες, υπόγειες υποδομές και στρατιωτική βάση».

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι μια ρουκέτα είχε ριφθεί από τη Γάζα, λίγο πριν ηχήσουν οι σειρήνες στην ισραηλινή πόλη Ασκελόν, κοντά στα σύνορα με το παλαιστινιακό έδαφος. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν ότι δεν γνωρίζουν για θύματα. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η παλαιστινιακή ρουκέτα έπεσε στο ύπαιθρο.

Στις 15 Νοεμβρίου, ο ισραηλινός στρατός είχε πλήξει θέσεις της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκετών στο Ισραήλ. Καμία παλαιστινιακή οργάνωση δεν είχε αναλάβει τότε την ευθύνη για τη ρίψη των ρουκετών αυτών, όπως συνέβη και με αυτήν που ερρίφθη χθες το βράδυ.