22 Νοέμβριος 2020, 09:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοέμβριος 2020, 09:43

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νεκρός ποντιακής καταγωγής αθλητής από την Αλεξανδρούπολη

  • Ναγκόρνο Καραμπάχ: Νεκρός ποντιακής καταγωγής αθλητής από την Αλεξανδρούπολη
    Φωτογραφία από αρμενική πηγή δείχνει Αρμένιους διασώστες σε περιοχή του Στεπανακέρτ, στο Αρτσάχ, που φέρονται να την έχουν βομβαρδίσει αζερικές δυνάμεις (φωτ.: EPA)

Ως εθελοντές στο πλευρό των Αρμενίων που πολέμησαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) κατατάχθηκαν δύο αδέρφια ποντιακής καταγωγής από την Αλεξανδρούπολη, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν.

Ο ένας άφησε την τελευταία του πνοή στο πεδίο των μαχών, ενώ ο δεύτερος αναμένεται να επιστρέψει με τη σορό στην Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει ότι τα ονόματα των δύο αδελφών (που δεν τα αποκαλύπτει, αν και τα έχει στη διάθεσή του) δεν περιλαμβάνονται στις λίστες των Ελλήνων εθελοντών που δόθηκαν στη δημοσιότητα, πιθανότατα διότι έχουν και ρωσική υπηκοότητα μιας και αποτελούν μέλη της εθνικής ομάδας άρσης βαρών της Ρωσίας.

Αποκαλύπτει, ωστόσο, ότι και οι δυο υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού. «Δεν δημοσιεύω τα ονόματά τους, μετά από παράκληση συγγενικών τους προσώπων. Όπως μας είπαν, δεν είναι κάτι που το έκαναν για να αποκομίσουν δάφνες και οφέλη. Το έκαναν γιατί τους το επέβαλε η συνείδησή τους και η αγάπη τους για τη φίλη και σύμμαχο Αρμενία», σημειώνει ο Κρικόρ Τσακιτζιάν.